Welkom op de site

NIEUWS

Startzondag 15 september

Op zondag 15 september a.s. wordt in een gezamenlijke dienst in de Ontmoetingskerk de Startzondag gehouden. Het jaarthema voor 2019-2020 is 'Een goed verhaal'. Het thema voor dit jaar is een vervolg op het thema van vorig jaar, dat was 'Een goed gesprek'.

Aan iedereen, jong en oud, die de dienst bij woont vragen we een kinderfoto mee te nemen. Dat mag de originele foto zijn, een afdruk op papier of een foto op een telefoon. Deze foto uit uw/jullie kindertijd gebruiken we na afloop van de dienst.

De jeugdclubs gaan weer beginnen!

De jeugdclubs van beide PKN-kerken uit Sleeuwijk gaan weer beginnen!

We starten vrijdag 20 september weer met een super leuke startavond voor de kinderen van de groepen 4 t/m 8 van de basisschool! De startavond van het clubseizoen van de jeugdclubs is van 18.30-20.30 uur in de Skybox van de Ontmoetingskerk in Sleeuwijk.

Je bent van harte welkom!

Kerknieuws in de vakantie

In de vakantieperiode komt Kerknieuws uit op 21 juli, 4 augustus en 18 augustus.

Vanaf 1 september weer wekelijks.

Nieuwsbrief Protestantse Kerk in Nederland

Wilt u op de hoogte zijn van het reilen en zeilen binnen binnen de Protestantse Kerk in Nederland? Lees dan de wekelijkse nieuwsbrief voor iedereen die actief is in de gemeente, vol verhalen, materialen en activiteiten.

Wilt u deze nieuwsbrief iedrere maandag om 15.00 uur persoonlijk ontvangen in uw inbox? Meld u zich dan aan via de website van de PKN

Dankwoord actiegroep World Servants

Het afgelopen jaar hebben wij als World Servants actiegroep hard gewerkt om het geld bij elkaar te krijgen voor onze projecten in Malawi, Myanmar, Bolivia en Oeganda.

Hier zullen wij de komende zomer drie weken lang aan de slag gaan als vrijwilliger. Tijdens het actievoeren hebben wij enorm veel steun vanuit de gemeente ontvangen en daar willen wij u allemaal hartelijk voor bedanken.

Wij hebben uw hulp namelijk als erg motiverend ervaren.

29 augustus - Gebedskring

Op donderdagavond 29 augustus bent u van harte welkom om elkaar te ontmoeten en om samen te bidden voor de mensen om ons heen, die misschien op dit moment onze aandacht nét iets meer nodig hebben dan anders...

Zonnepanelen

Op het dak van de Skybox zijn 46 zonnepanelen gelegd en aangesloten in de meterkast.

Hiermee kan een groot gedeelte van het huidige verbruik van de kerk worden ‘gecompenseerd’. Een mooi resultaat!

Vakanties met aandacht

Vakanties met aandacht – ontmoeten en verwend worden tijdens een volledig verzorgde vakantie! Bent u een alleenstaande ouder? Bent u veel (alleen) thuis? Heeft u dagelijks intensieve zorg nodig of heeft een kwetsbare gezondheid? Bent u mantelzorger? Heeft u een lichamelijke, verstandelijke of visuele beperking? Dan is een vakantie via Hetvakantiebureau.nl misschien iets voor u.

Clubkamp 2019

In het weekend van 17-19 mei zijn jongeren van de kerk op clubkamp geweest in Doornspijk. Klik op de onderstaande link om te zien hoe de kinderen én begeleiding genoten hebben!
Fotoalbum Clubkamp 2019

Opvang in Armenië

Armenië, de laatste tijd regelmatig in het nieuws i.v.m. de erkenning van de genocide en de problematiek rond asielzoekers. Wat niet iedereen weet is dat Armenië het oudste christelijke land ter wereld is. In 301 werd het christendom als staatreligie aangenomen. Bijna 95% van de inwoners van Armenië behoren tot de Armeens-Apostolische Kerk. De term "apostolisch" werd toegevoegd omdat volgens de overlevering het christendom in Armenië gepredikt werd door de apostelen Thaddeus en Bartholomeus.

Vacatures binnen de gemeente

Wil jij mee bouwen aan een inspirerende kerk? Ambtsdragers, we hebben ze hard nodig!

Er zijn voor het nieuwe kerkseizoen nog diverse vacatures.

ZWO ondersteunt Mercy Ships

Per 1 juli 2018 ondersteunt de ZWO voor een jaar Mercy Ships. Eén op de drie mensen wereldwijd heeft geen toegang tot de juiste medische en chirurgische gezondheidszorg. Hierdoor overlijden er jaarlijks veel mensen aan aandoeningen die in Nederland simpel verholpen kunnen worden. Het aantal sterfgevallen ligt hoger dan de cijfers van aids, malaria en tuberculose bij elkaar.
Update 24-06: De ZWO heeft besloten om het project 'Mercy Ships' te verlengen tot 31 december 2019.

Resultaat actie voedselbank Altena

In december heeft de diaconie een inzamelactie gehouden voor Stichting Voedselbank-Altena. Op twee zondagen zijn kaartjes met producten uitgedeeld en op twee zondagen was er de mogelijkheid tot het inleveren van de producten.

Lees wat het prachtige resultaat van deze actie is!

Ontmoetingskerk Sleeuwijk 50 jaar

De Ontmoetingskerk bestond op woensdag 28 november 2018 vijftig jaar. Op de website gereformeerdekerken.info is hierbij stilgestaan. Deze website is gewijd aan de landelijke en regionale geschiedenis van de Gereformeerde Kerken in Nederland (GKN) 1834-2004.

Indonesië en de Ontmoetingskerk Sleeuwijk

Via de website ontvingen we een bijzonder bericht van Thijs Delleman,

Hij woont al bijna 17 jaar in Indonesië en luistert bijna iedere week naar de kerkdiensten in de Ontmoetingskerk.

Kerkdienst gemist nu ook mobiel beschikbaar!

De Kerkdienst Gemist app voor uw mobiele telefoon of tablet is nu beschikbaar. Thuis op de bank een kerkdienst bekijken of in de auto op je mobiele telefoon de preek van afgelopen zondag terugluisteren.

Informatie zoeken op de website

Je bent op zoek naar informatie op de website over de kerk? Maak dan gebruik van de startpagina!

Met behulp van trefwoorden vind je snel de gezochte informatie.

Wat doet de werkgroep ZWO?

De ZWO-groep is een samenwerkingsverband tussen de taakgroep ZWO van de Ontmoetingskerk en de Hervormde Gemeente Sleeuwijk. De afkorting ZWO staat voor de drie werkvelden Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking. Nieuwsgierig wat voor activiteiten deze werkgroep uitvoert?

Organisatie kerk

Op de website vind je een volledig overzicht van de organisatie van de kerk. Je kunt lezen hoe het bestuur georganiseerd is, welke taak- en werkgroepen en commissies er binnen de kerk actief zijn en wie daarin allemaal deelnemen.

Geïnteresseerd? Klik dan hier.

  

Licht dat nooit meer dooft

In de eredienst op Stille Zaterdag was het thema van de dienst ´Het licht dat nooit meer dooft´. In een onderdeel van deze dienst, onder leiding van ds. C. Flier, stond de gemeente in een kring.

Bekijk dit indrukwekkende moment.

Handleiding bouwplaat Ontmoetingskerk

In de week van 4 tot 11 november heeft u de Projektor ontvangen. Ter gelegenheid van het 50 jarig jubileum van de Ontmoetingskerk heeft u hierbij een bouwplaat van de kerk met een beknopte handleiding ontvangen.

Er is ook een uitgebreide handleiding beschikbaar voor het maken van de bouwplaat. Deze kunt u hier bekijken of downloaden. Klik hiervoor op 'Lees verder'.

Heel veel knutselplezier toegewenst!

Website van de Ontmoetingskerk veiliger

De website van de Ontmoetingskerk Sleeuwijk is nu extra beveiligd. Dit houdt in dat alle gegevens vanaf en naar de website op een veilige manier verstuurd worden. Hiermee wordt voorkomen dat de gegevens van de website door kwaadwillenden onderschept en gelezen kunnen worden.

About the author

Italian wine is wine produced in Italy, a country which is home to some of the oldest wine-producing regions in the world.