Welkom op de site

NIEUWS

Uitnodiging Meet and Eat op zondag 25 september

We nodigen de jeugd vanaf 18 jaar uit de Ontmoetingskerk van harte uit voor een ontmoeting op zondag 25 september op de padelbaan van TIOS of op Smalle Vliet 29.

Kom jij kijken, doe je mee of ben je er gezellig bij? Lees de uitnodiging,

Je bent van harte welkom!

Het jeugdclubseizoen gaat weer van start!

Het jeugdclubseizoen gaat weer van start! Zit uw kind op de basisschool in groep 4 of hoger en heeft het net zo veel zin in leuke spelletjes, lekker knutselen en gezelligheid als wij? Dan is de Jeugdclub van de PKN-kerken echt iets voor hem of haar!

We beginnen het clubseizoen met een gezamenlijke promotie/startactiviteit voor alle kinderen op zaterdag 24 september en we gaan het afsluiten afsluiten met een superleuk kampweekend.

Verslag Jeugd- en jongerenkerk

Zondag 18 september was, in de Skybox, de eerste jeugd- en jongerenkerk van dit seizoen.

We zijn deze zondag gestart met 19 enthousiaste jongeren. Het thema van deze dienst was ‘wie ben ik’.

De jongeren hebben elkaar deze dienst wat beter leren kennen met het spel ‘over de streep’ en we hebben geluisterd naar het bijbelverhaal van Daniël.

Uitnodiging Kerk op Schoot viering

Op zondag 25 september vindt de tweede Kerk op schoot viering plaats van de Hervormde Gemeente Sleeuwijk en de Gereformeerde kerk Sleeuwijk/Woudrichem.

Deze viering vindt plaats in de Hervormde kerk aan de Esdoornlaan en begint om 16.00 uur.

In deze dienst wordt het verhaal verteld van het verloren schaap.

Lees de uitnodiging van dominee Beer voor alle 0 tot 4 jarigen. Ook papa en mama, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s zijn allemaal van harte welkom! Meld je je aan voor deze dienst?

Koffieconcert

Na afloop van de kerkdienst op 2 oktober 2022 verzorgen Niels de Klerk (orgel) en Marja van Heelsum (dwarsfluit) een koffieconcert.

Terugblik kerkdiensten vanuit de Ontmoetingskerk

U vindt hier een overzicht van de gehouden kerkdiensten in de Ontmoetingskerk en van de gezamenlijke diensten in de Hervormde kerk. U kunt van iedere dienst de orde van dienst en de bijbehorende informatie lezen.
De opgenomen diensten blijven om privacy redenen maximaal 7 dagen voor iedereen terug te kijken. Daarna zijn de kerkdiensten uitsluitend terug te kijken door gemeenteleden van de Ontmoetingskerk.. .

Indeling jeugdclubs is bekend!

De clubs gaan weer beginnen. Een heleboel van jullie hebben zich al opgegeven, gezellig!

Wil je een keertje langskomen om te kijken of je het leuk vindt? Dan ben je altijd welkom op een clubavond. Ook mag je altijd een vriendje of vriendinnetje meenemen. We hopen er met elkaar een gezellig en leuk clubjaar van te maken.

Lees de indeling van de clubavonden!

Start Basisclub

De basisclub voor jongeren uit groep 7 en 8 gaat weer van start.

Kom jij ook naar de startbijeenkomst op zondag 18 september?

Deze bijeenkomst vindt plaats in de Skybox.

We beginnen om 19.00 uur en het duurt tot ongeveer 19.45 uur..

Jij komt toch ook?

Je bent van harte welkom!

Gesprekskring over ‘Openbaring van Johannes’

Kerk-Anders organiseert, onder leiding van ds. Christien Flier, een gesprekslring over het boek 'Openbaring van Johannes'.

In zes bijeenkomsten bespreken we enkele centrale teksten uit dit boek, ook wel de Apocalyps van Johannes genoemd.

Film – Herman, een andere kijk op eenzaamheid

Kerk-Anders prganiseert op woensdagavond 29 september in de Koren-aar een filmavond over het thema Eenzaamheid.

Eenzaamheid is al jaren een ondergeschoven probleem, dat niet alleen bij ouderen voorkomt. Met de coronacrisis zijn veel mensen zich bewuster geworden van eenzaamheid en het feit, dat het
iedereen kan overkomen. Maar wat is eenzaamheid eigenlijk, hoe kun je eenzaamheid bij jezelf en anderen herkennen en wat kun je zelf doen aan eenzaamheid?

Met deze vraag startte de Stichting Evenementen Vlijmen een uniek project. Zij maakten in eigen beheer en met medewerking van inwoners van de gemeente Heusden een eigen speelfilm.

Uitnodiging VIP Club en Jeugd en Jongerenkerk 2022-2023

Beste jongere,

Na de zomer gaat in september ook het jeugdwerk van de beide Sleeuwijkse kerken weer van start.

Zowel de Jeugd- en Jongerenkerk als de VIP-club heten je ook dit jaar weer van harte welkom.

Lees de folder waarin je alles kunt lezen wat je moet weten!

Je bent van harte welkom!.

Doel Avondmaalscollecte startzondag

Tijdens de startdienst van zondag 11 september wordt in verband met de viering van het Heilig Avondmaal een extra collecte gehouden.

Aansluitend op het thema van de startdienst 'Aan tafel' is de avondmaalscollecte bestemd voor de Stichting de Herberg in Breda. De Herberg geeft zorg en aandacht aan kwetsbare mensen die de grip op het leven zijn kwijtgeraakt.

Update Fietsen voor Amref Flying Doctors

Van 8 tot 15 oktober fietst Jan Venhuis, voorzitter van de diaconie, de Africa Classic, een fietstocht in Tanzania die in het teken staat van het goede werk van Amref in Afrikaanse landen. Voor deelname aan deze tocht moet hij minimaal € 5.000 inbrengen en daarvoor zoekt hij sponsors.

Lees hier een update over deze bijzondere fietstocht!

Afstuderen Niels

Na ruim 6 jaar studeren rondt Niels de Klerk binnenkort zijn master orgel af. Om die master af te ronden, is er een openbaar eindexamen. Dit wordt gehouden op zaterdagmiddag 24 september om 17.00 uur in de Sint-Catharinakerk in Eindhoven.

Het concert is onderdeel van het Orgelfestival Eindhoven, dat dat weekend georganiseerd wordt vanwege het voltooien van de restauratie van het orgel. Gemeenteleden van de Ontmoetingskerk hebben gratis toegang, als ze zich van te voren aanmelden.

Afscheid Cockie en Gerrit

In de dienst van 28 augustus is er aandacht besteed aan het afscheid van Cockie en Gerrit.

Cockie en Gerrit zijn meer dan 15 jaar werkzaam geweest in onze kerk, als koster en het laatste jaar als coördinator. Ze zijn beiden heel betrokken geweest bij de gemeente, tijdens de kerkdiensten, maar ook bij allerlei andere activiteiten die in de kerk plaatsvinden. Na de dienst was er gelegenheid om Cockie en Gerrit gedag te zeggen.

Kerkdienst later terugkijken, belangrijke wijziging!

Tot voor kort waren alle (beeld en geluid) uitzendingen die we vanuit de kerk maakten 'openbaar' zichtbaar voor iedereen.

Al enige tijd spelen er zaken rondom auteursrechten, wat betreft de invullingen van onderdelen in een dienst, maar dit betreft ook de opnames zelf. Om niet met auteursrecht op juridisch en mogelijk financieel gebied problemen te krijgen, zijn we zeer sterk geadviseerd door de PKN en Kerkdienstgemist.nl om opnames niet meer dan een week openbaar beschikbaar te stellen.

Gebruik zalen Trefpunt

Binnenkort begint het kerkelijk seizoen weer. Voorheen werd aan de koster gevraagd of voor een activiteit van een vergaderzaal in het Trefpunt gebruik gemaakt kon worden. In verband met het vertrek van Cockie is dat nu niet meer mogelijk.

In plaats hiervan kan nu een vergaderzaal in het Trefpunt via de website van de kerk gereserveerd worden en is direct in te zien of een zaal beschikbaar is.

De agenda en de mogelijkheid om een zaal te reserveren is te vinden aan de rechterzijde op de website onder het blok “Zaalreservering Ontmoetingskerk”.

Collectebonnen aanschaffen

U kunt via het Digitale loket van de Ontmoetingskerk Sleeuwijk collectebonnen aanschaffen. Het betalen gaat simpel, snel én veilig via iDEAL. De collectebonnen worden na betaling bij u thuis afgeleverd.

Daarnaast is het ook nog steeds mogelijk om op de tweede dinsdag van de maand de collectebonnen in het Trefpunt aan te schaffen.

Beleidsplan van de Ontmoetingskerk 2021 - 2025

De beleidscommissie heeft hard gewerkt aan een nieuw beleidsplan voor de komende jaren. We zijn erg dankbaar voor het verzette werk en mooie resultaat. Tijdens de kerkenraadvergadering van mei 2022 heeft de Kerkenraad ingestemd met het voorgestelde plan. Als Kerkenraad herkennen we onze gemeente in het profiel dat geschetst is. We hebben met dit plan een handvat bij elke beslissing die genomen wordt en bij de jaarlijkse werkplannen die we maken. Graag geven we de gemeente gelegenheid om gehoord te worden over het plan.

Reacties kunnen tot zondag 19 juni 2022 20:00 uur gestuurd worden naar de scriba!

Ontmoetingskerk Sleeuwijk/Woudrichem steekt handen uit de mouwen

De diaconie organiseerde op 14 en 21 mei de actie 'Diaconie doet'.

Lees het artikel in het Kontakt Altena over deze actie.

Pagina's

 

 

 

 

 

    About the author

    Italian wine is wine produced in Italy, a country which is home to some of the oldest wine-producing regions in the world.