Verslag Jeugd en Jongeren Kerk 19 maart 2017

Op zondag 19 maart zaten we al ruim in de 40 dagen tijd. Het thema was “waar leef jij van”. Leon liet een schaal met stukjes brood rond gaan. Met daarbij de vraag; stel je voor dat je dit iedere dag uitsluitend moet eten. Zou je daarvan kunnen leven? Nee, je hebt ook andere voedingstoffen nodig.

Daarnaast het verhaal van Jezus die 40 dagen de woestijn ingestuurd werd om daar zonder eten door te brengen. Hoe verhoudt zich dat tot deze tijd. Inmiddels is het voor ons haast onvoorstelbaar om bijvoorbeeld zonder telefoon of internet te moeten doen. Een ambulance bijvoorbeeld is eerder ter plaatse als we snel via mobiele netwerken er één kunnen oproepen. Maar we realiseerden ons ook dat het vaak ook wel erg veel tijd kost om hier allemaal aan mee te doen. En het leid je af bij bijvoorbeeld je huiswerk. Hoeveel tijd kunnen we misschien ergen anders insteken als we het ene een poosje laten om dan het andere te gaan doen. Bijvoorbeeld  aandacht geven aan die grootouder die aleen woont. De volgende keer gaan we inventariseren of er mensen zijn geweest die de afgelopen tijd het ene hebben gelaten om het andere te kunnen doen waar je normaal niet aan toe komt of niet aan denkt.

De bloemen gingen naar Corné Los, ook één van de voorgangers van de Jeugd en Jongeren Kerk. Hij was namelijk het slachtoffer van zinloos geweld tijdens een voetbalwedstrijd. Hij is daar behoorlijk toegetakeld in het gezicht, met onder andere een zware hersenschudding als gevolg. Hart onder de riem namens alle jongeren.

Voor wat betreft de Jeugd en jongeren kerk van april zal deze gehouden worden om vrijdagavond 13 april door het kijken van “ de Passion” in de Skybox. Welkom vanaf 20.00 uur. Ook voor ieder andere volwassene of jeugd die het met ons wil kijken. Daarmee komt dan wel de jeugd en jongeren kerk van eerste paasdag te vervallen. Tot in de Skybox. 

Namens alle jeugdouderlingen,
Ans van Breugel 

 

About the author

Italian wine is wine produced in Italy, a country which is home to some of the oldest wine-producing regions in the world.