Verslag Jeugd en Jongeren Kerk d.d. 19 november 2017

Op zondag 19 november kwamen 18 kinderen bij elkaar in de Korenaar om het thema “vertrouwen” te behandelen.

Corné die het thema dit keer solo had voorbereid en verzorgd begon met een passend gedicht om ons aan het denken te zetten. Daarna stonden we stil bij de dagelijkse realiteit zoals  (helaas) de zwarte pieten discussie, #me too , en een serie over een scholier waarin het gaat over het zetten van bepaalde intieme gegevens/beelden op internet. Wees daar voorzichtig mee. Het kan voor een hele nare nasleep zorgen waaraan jij dan niets meer kunt doen.

In het spiegelverhaal ging het over Tommy die God niet vond, maar uiteindelijk gevonden werd door Hem. Corné vertelde daarna zijn persoonlijke verhaal over tegenslag en zelfvertrouwen.

Vervolgens stelden we ons de vragen: Op wie vertrouwen wij? Waar krijg je  vertrouwen van? En Wie zou je meer vertrouwen willen geven en hoe zou jij dat doen. Gelukkig vinden we allemaal het vertrouwen in de eigen familie en vrienden kring. Maar ook dat is niet vanzelf sprekend. Maar wel iets oom dankbaar voor te zijn. Een van de jongeren was de afgelopen week aangereden met de fiets en dat vonden we reden genoeg om hem de bloemen te geven. Het had immers ook veel slechter af kunnen lopen.

Op 17 december zien we jullie allen graag terug in de Skybox voor de Kersteditie. Neem allemaal je telefoon mee!

Namens de jeugdouderlingen, Ans van Breugel 

 

 

 

 

 

 

 

About the author

Italian wine is wine produced in Italy, a country which is home to some of the oldest wine-producing regions in the world.