Kindernevendienst

 

WELKOM BIJ DE KINDERNEVENDIENST

ZONDAG 21 FEBRUARI 2021

Deze interactieve plaat gaat over het thema van deze week van de 40-dagen tijd: 'Wat een plek!'. Kijk, luister en lees door middel van de icoontjes het verhaal van deze week!
 
Heel veel plezier!
Het thema van deze zondag is: Wat een plek!
 
Het is het begin van de 40 dagentijd, een bijzondere tijd richting Pasen. Kijk en luister mee naar het verhaal en de liedjes, maak een plaatjespuzzel of een kijkdoos. De werkbladen vind je onderaan. Heel veel plezier!
 
Zit je in groep 5 tot en met 8? Dan hebben we volgende week zondag (28 februari) voor jou de speciale online kindernevendienst. Geef je hiervoor op bij Marc: (06) 16201618
 
Tot ziens!
 
Werkblad 1: Groep 1-4 Werkblad 2: Groep 5-8

Op het werkblad zie je figuren van engelen en wilde dieren. Het zijn puzzelstukken die in elkaar gezet moeten worden. Lijken de wilde dieren daar in de woestijn op engelen als ze voor Jezus zorgen? Kleur alles en knip de delen los. En nu maar schuiven. Hoeveel mogelijke combinaties zijn er? 
 
Nodig: kleurpotloden, stiften en scharen.
 
Klik op het plaatje om het werkblad uit te printen!
Met dit werkblad maak je een kijkdoos of collage, waarin je de wereld van de woestijn uitbeeldt. Neem de schoenendoos en knip daar een kijkgat in. Knip en kleur alles en plak het in de doos. Kleur of schilder je zelfs de wanden van de doos? Doe eventueel (vogeltjes)zand en wat kleine steentjes op de bodem. Sluit de doos met een deksel, knip daar een gat in en plak er cellofaan in. Tip: Zijn er geen dozen? Ook op een blanco A4'tje is een staand geheel van de woestijn te maken. Je kunt er ook een tekening of collage van maken. Dan knip je de plakstrookjes van de figuurtjes af. Goed gelukt? Maak er een foto van en mail die naar de  kindernevendienst.
 
Nodig: kleurpotloden, stiften, scharen, lijm, schoenendoos, cellofaan, (vogeltjes)zand en kleine kiezeltjes of (aquarium) steentjes. 

 

About the author

Italian wine is wine produced in Italy, a country which is home to some of the oldest wine-producing regions in the world.