Archief Archief

Het papieren archief van de kerk wordt beheerd door de heren G. Ruiter en W. den Dekker.

Elk jaar benaderen de archiefbeheerder(s) in september/oktober zowel de scriba van de kerkenraad als de secretarissen van de verschillende taakgroepen met het verzoek relevante documenten van het afgelopen seizoen aan te leveren.
 
Hierbij moet niet alles worden aangeleverd, alleen de zaken die echt bewaard moeten blijven. De aangeleverde stukken worden door de beheerders geordend en vervolgens opgeslagen in het archief.

Wilt u een stuk of stukken uit het archief raadplegen? Neemt u dan contact op met de archiefbeheerders.

Heeft u vragen over welke stukken gearchiveerd moeten worden of heeft u informatie nodig uit het archief? Neem dan contact met hen op.

Klik HIER voor het e-mailadres.

De gevraagde gegevens worden eventueel thuisbezorgd.

Kerkarchief online

Het archief van de Gereformeerde Kerk van Sleeuwijk en Woudrichem is volledig toegankelijk gemaakt. De beschrijvingen van de archiefstukken van de kerk over de periode vanaf het ontstaan in 1842 tot 2019 zijn nu te doorzoeken via ‘zoeken in de archieven’.
 
Het is een zeer uitgebreid archief waarin zich onder andere de notulen van de kerkenraadsvergaderingen vanaf 1851 bevinden. In deze notulen is allerlei informatie te vinden over de activiteiten van de Gereformeerde Kerk Sleeuwijk en Woudrichem, zoals de bouw van de Ontmoetingskerk in 1968 en het verenigingsleven verbonden aan de kerk, waar vooral voor de jeugd interessante initiatieven werden genomen.  
 
De stukken ouder dan 50 jaar zijn openbaar en zijn aan te vragen om in de studiezaal van het Streekarchief te bekijken. Vanaf 2 juni is het mogelijk om van dinsdag tot en met donderdag op afspraak onze studiezaal te bezoeken. Kijk hier voor meer informatie over het bezoeken van de studiezaal.
 
Bron: Streekarchief Langstraat Heusden Altena
Krantenartikel in Altena Nieuws d.d. 4 juni 2020.
 
terug