Clubkamp en VIP-nachtje
18 apr 2024 Clubkamp en VIP-nachtje
Wat hebben we een mooi weekend gehad 5, 6 en 7 april. De jeugdclub was met 47 kinderen op kamp. Kamphuis Ahoy stond in het teken van superhelden die in opleiding waren. Met spelletjes leerden de superhelden in opleiding de vaardigheden die ze nodig hadden om een echte superheld te worden. Ze hadden het hele weekend verschillende vaardigheden die ze moesten leren, zoals samenwerken, uithoudingsvermogen, luisteren, snelheid. Die vaardigheden kon je vooral in de vorm van spelletjes behalen. Zoals uithoudingsvermogen de speurtocht lopen. Luisteren deed je met het geluidenspel van instrumenten.

Op zondag was de ontknoping of de superhelden in opleiding ook echte superheld waren en dat  waren ze zeker en alle kinderen hebben zo goed geholpen dat ze ook als een echte superheld naar huis gingen.

Ook waren er natuurlijk heerlijke dingen om te eten en te drinken.

Hiervoor wil wij u heel hartelijk voor bedanken want wat hebben we veel mogen ontvangen in de vorm van producten en donaties.

Namens alle leiding van de jeugdclub

VIP-nachtje 
Zaterdag 6 april was het zover vanuit Sleeuwijk vertrokken we naar kamphuis Ahoy in Oosterhout voor een nachtje weg met vip-club. Het thema was dit jaar - wie is de mol? 

Bij elke activiteit konden we ''geld '' voor de pot winnen. Het geld wat overbleef na een opdracht was voor de mol. Na aankomst gingen we als eerste spel de foto jacht spelen waar je in de nabijgelegen woonwijk foto's moest verzamelen van alle kandidaten. Daarop volgde nog vele andere activiteiten waar “geld” te verzamelen was voor de mol. 

Na een nachtje doorhalen (dropping) met z'n allen, mochten we weer vroeg op voor het ontbijt. Toen we allemaal echt wakker waren, kwam de leiding van de jongerenkerk langs om samen een dienst te hebben over wonderen. Na een koekje en wat drinken was het tijd voor de vier- kamp met allemaal leuke en actieve spellen.  

De spellen hadden ook vaak met teamwork te maken, en dus de perfecte kans voor de mol om wat chaos te veroorzaken. Helaas was het na het middageten tijd voor de onthulling van de mol, om vervolgens weer huiswaarts te keren. Overigens een pluim voor de begeleiding, het was top geregeld! 

Het was een gezellige boel. Veel gelachen, veel besproken, veel beleefd.  Ik kijk dankbaar terug.  
Bram Stuij
               

Het VIP nachtje was echt een knaller! Met 19 enthousiaste tieners hebben we een onvergetelijk weekend gehad, helemaal in het thema van "Wie is de Mol".

"Wie is de Mol" zorgt meteen voor een flinke dosis mysterie en competitie. Met een eigen mollenboekje op zak was iedereen op zoek naar aanwijzingen en verdachte situaties, precies zoals in het televisieprogramma. Natuurlijk konden de echte houten jokers niet ontbreken!

Na spannende spellen, heerlijk samen gourmetten en een dropping was het zondagochtend tijd voor wat rust en bezinning met een speciale Jeugd en Jongerenkerk op locatie. Het bood een mooie gelegenheid om even stil te staan en samen te zijn.
Maar natuurlijk kwam de actie snel weer terug met een zeskamp en het spannende "kraak de kluis". De adrenaline zat hoog terwijl we samenwerkten, puzzelden en die ene vraag stelden: Wie … Is … De Mol 😉

En dan natuurlijk de grote ontknoping, waarbij eindelijk duidelijk werd wie de mol en de winnaar waren. Met veel voldoening kunnen we terugkijken op een geweldig VIP nachtje vol avontuur en samenzijn.

Namens de tieners en de leiding van de VIP club willen wij iedereen bedanken voor de gulle donaties.

Peter, Leonie, Manon en Laurens  
 
terug