Fruitactie Fruitactie
Ieder jaar in november organiseert de diaconie samen met de wijkbezoekgroep de fruitactie in het kader van Dankdag.
 
Het fruit wordt traditiegetrouw de zondag voor Dankdag ingezameld door gemeenteleden en hier worden mooie bakjes van gemaakt.

De zondag na Dankdag staan deze fruitbakjes voorin de kerk en worden gemeenteleden gevraagd één of meerdere bakjes weg te brengen.

Ze worden uitgedeeld aan de mensen die 80+ zijn, mensen met een beperking, langdurig zieken, gemeenteleden die net uit het ziekenhuis zijn thuisgekomen en gemeenteleden die dit jaar weduwe/weduwnaar zijn geworden.
 
Een bezoekje wordt vaak zeer gewaardeerd. Ook mensen van buiten de gemeente kunnen opgegeven worden voor een fruitbakje.
 

Fruitactie 2023

Op 5 november 2023 was er weer een fruitactie. Er zijn ruim 100 bakjes gemaakt en weggebracht. Alle gulle gevers, helpers en wegbrengers hartelijk dank! Het werd zeer gewaardeerd. 

Fruitactie 2022

Op 6 november jl was er weer een fruitactie. Er zijn ruim 100 bakjes gemaakt en weggebracht. Alle gulle gevers, helpers en wegbrengers hartelijk dank! Het werd zeer gewaardeerd. 
 


 

Fruitactie 2021

Rond dankstond hebben we als alternatieve fruitactie een hoop gemeenteleden mogen verrassen met een presentje.

Ongeveer 130 pakketjes zijn rondgebracht bij ouderen, zieken of gemeenteleden die in een verzorgingstehuis wonen. Ondanks dat dit niet het traditionele fruitbakje was, werd het zeer gewaardeerd. Kadofabriek “Tikkie Verderop” had deze pakketjes prachtig klaargemaakt voor ons. Hartelijk dank ook voor degenen die een donatie naar de diaconie hiervoor hebben overgemaakt! 

Ook in december zullen we niet stil zitten. Helaas hebben we moeten besluiten dat met de huidige maatregelen (1,5 m afstand, mondkapjes bij verplaatsen) en de stijgende cijfers het organiseren van een kerstmiddag niet haalbaar is. 

Daarvoor in de plaats zullen we bij de oudere gemeenteleden langs de deuren gaan met een passend presentje. Zo hopen we naar elkaar om te blijven kijken.  
 

terug