Jouw postzegels en kaarten zijn geld waard! Jouw postzegels en kaarten zijn geld waard!
Nog altijd leveren gebruikte kaarten en postzegels veel geld op.

Door het inzamelen van deze materialen kunnen Kerk in Actie en GZB projecten in het buitenland ondersteunen. U en jij kunt daarbij helpen.

Hoe? Door heel eenvoudig oude postzegels en kaarten in de inzamelbox in de hal van de kerk in te leveren.

Hoe werkt het?
  • Knip postzegels ruim van de envelop. Knip geen postzegels van ansichtkaarten. Denk ook eens aan de postzegels van school of de organisatie waar je werkt.
     
  • Lever alleen ansichtkaarten in, geen dubbele kaarten. Een ansichtkaart is een enkele kaart, met aan de ene kant een afbeelding en aan de andere kant ruimte voor adres en postzegel. Dubbele kaarten hebben geen verkoopwaarde en belanden bij het oud papier. Ook welkom zijn geboortekaartjes, zelfgemaakte kaarten en kaarten van Anton Pieck, Voor het kind en Stichting Kinderpostzegels in alle maten en vormen.
Alvast heel hartelijk bedankt voor je medewerking!
 

Achtergrondinformatie

Gebruikte postzegels: ze zijn nog altijd geld waard, ook al worden ze steeds minder gebruikt. Kerk in Actie en GZB zamelen daarom postzegels en ansichtkaarten in. Met de opbrengst ervan worden projecten van beide organisaties in het buitenland gefinancierd.

Van zegel naar zendingsproject

Het inzamelen van postzegels werkt als volgt: lokale gemeenten zamelen postzegels in met de speciale inzamelbox van Kerk in Actie. Deze dozen komen terecht bij een team van vrijwilligers. Zij sorteren de postzegels en ansichtkaarten met veel zorg, kennis en aandacht. Vervolgens verhandelen ze de postzegels via verkoopadressen in Nederland en nationale en internationale beurzen. De ansicht- en geboortekaarten verkopen ze aan verzamelaars op beurzen en bieden ze te koop aan via websites als Marktplaats. De opbrengst komt terecht bij Kerk in Actie en de Gereformeerde Zendingsbond (GZB). 

Wat levert het op?
De opbrengst via postzegels en kaarten was in:
2023: € 27.937,92
2022:  € 27.619,68
2021:  € 17.245,00
2020:  € 18.669,00
Met de opbrengt kunnen Kerk in Actie en de GZB veel mensen ondersteunen. Hartelijk dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen.


 
terug