Hulp aan Oekraïners in Sleeuwijk Hulp aan Oekraïners in Sleeuwijk
Sinds november 2023 worden er ongeveer 22 Oekraïense vluchtelingen opgevangen in het voormalige Sovak gebouw, Munikkenland 85. Het zou mooi zijn als we als kerk ons bekommeren over deze mensen.
 
De vrijwilligers coördinatoren van de gemeente Altena hebben een Whatsapp-groep aangemaakt, waarin (alleen door de beheerders van de groep) concrete hulpverzoeken kunnen worden geplaatst. Bijvoorbeeld: wie kan er a.s. woensdag om 10.00 uur twee personen naar het gemeentehuis in Almkerk brengen? Of:wie heeft er een fiets beschikbaar?

Als jij bij zo’n verzoek kunt helpen, dan kun je heel eenvoudig reageren. Je hoeft dus niet meer van te voren te bedenken welke activiteiten jij eventueel zou willen doen of op welke dagen je beschikbaar bent. Je hoeft je ook niet meer vooraf vast te leggen: komt er iets passends voorbij en heb je tijd, dan reageer je en anders niet.
 
Mocht je enthousiast zijn geworden en jezelf aan willen melden, kan dat heel eenvoudig door je voor- en achternaam naar Inge Cok (06‑51772012) of Marleen Blijenberg (06-30315462) te appen en er even bij te vermelden dat je je aan wilt melden voor de Whatsapp-groep van Sleeuwijk. 
 
terug